ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Следовател на крака в „Риск Инженеринг“

26.09.2013

   Вместо управителят на консултантската фирма “Риск Инженеринг” Богомил Манчев да се яви на разпит в столичното следствие по случая “Белене”, следовател е посетил кабинета му. Това съобщиха от консултанската фирма и обясниха, че това не противоречи на закона.

Манчев трябваше да бъде разпитан като свидетел по разследването за злоупотреби при проекта “Белене” в 11 ч вчера. Говорителката на Софийска градска прокуратурата Зорница Таскова (СГП) уточни, че разпитът е отложен, тъй като продължават да се събират доказателства и въпросите към Манчев се увеличавали. Той щял да получи призовка за друг ден и час. От “Риск инженеринг” обаче уточниха, че предиобед Манчев бил посетен от следовател. Какво се е случило на срещата – не е ясно. Не се разбра и каква е причината следовател да ходи на крака в “Риск Инженеринг” – българският партньор на консултанта за “Белене” “Уорли Парсънс”. Прокурор Таскова не потвърди посещението, но и не го отрече. “Не можем да даваме информация по текущи разследвания”, заяви тя.

Междувременно от “Уорли Парсънс” обявиха пред медиите, че са се договорили с НЕК за по-ниски цени след спирането на проекта. Причината – услугите им са били намалени, но договорът не е прекратен. От компанията се учудват и от отношението на българските власти. “ Изненадани сме и изразяваме своето най-дълбоко разочарование от начина, по който името на нашето дружество и услугите, които предоставяме на НЕК, биват представяни и интерпретирани в момента, в това число от страна на някои български институции”, коментират ситуацията от “Уорли Парсънс ”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2320850

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари