ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Седем кандидата искат да оценяват риска на проекта “Нова ядрена мощност в АЕЦ “Козлодуй”

03.07.2013

 

Седем кандидати ще представят оферти в процедурата за „Изготвяне на оценка на риска на проект „Нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“

 

 

Следвайки своята политика на прозрачност, Ръководството на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД информира, че във връзка с обявения на 16 април 2013 г. конкурс по оферти с предмет „Изготвяне на оценка на риска на проект „Нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй““,от страна на осем български и международни дружества и техни обединения бе заявен интерес за участие в процедурата.

В резултат на извършения предварителен подбор по документи в рамките на първия етап от конкурса, седем от кандидатите бяха поканени да представят оферти (технически и ценови предложения), а именно: „УорлиПарсънс Нюклиър Сървисис“ ЕАД; Обединение между Portland Advisers Ltd., Burges Salmon LLP, ENCONET Consulting GesmbH и Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“; „Риск Инженеринг“ АД; Обединение между Ernst & Young Romania и Ernst & Young Bulgaria; ENERCON Survices, INC.; AF-Consult Switzerland AG и Обединение между Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP и Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH.

Кандидатите разполагат с един месец, за да отразят в своите технически предложения аргументирано и обосновано виждане на дейностите по оценката на риска за всеки етап от изграждането до въвеждането в експлоатация на новата ядрена мощност.

Следвайки своята политика на публичност, „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД ще продължава своевременно да информира заинтересованата общественост за напредъка на дейностите по проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари