ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Гласуването в цялата страна приключи, според екзит пол с „да“ са отговорили 61 %, с „не“ – 39 % (ОБЗОР)

27.01.2013

 

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви изборния ден на националния референдум за приключил в цялата страна. Това съобщи за Агенция „Фокус” говорителят на Централната избирателна комисия Ралица Негенцова. На този етап не могат да се съобщят официални данни за избирателната активност в страната в края на изборния ден.

 Избирателната активност на 100% от извадката на „Алфа рисърч“ показва 21,8% избирателна активност. Това предполага около 1,5 милиона гласували, предаде БНТ. С „Да“ са отговорили 61%, с „Не“ – 39%. Според тези данни най-вероятно въпросът „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова атомна електроцентрала“ ще отиде на обсъждане в Народното събрание, според условието зададено в закона. Най-мобилизиран е бил електоратът на БСП.

 Според „Алфа Рисърч” 68% от привържениците на ГЕРБ са гласували с „Не“, а 32% – с „Да“. 95% от гласоподавателите на БСП са гласували с „Да“, а от Синята коалиция 76% са гласували с „Не“.

 Според данните на „Галъп Интернешънъл” съотношението между отговори „Да” и „Не” е 3:2. Данните са върху 100% от извадката на прогнозното проучване екзит пол към 18:00 часа, предаде бТВ. 60.3% са гласували със „За”, 39.07% са гласували с „Не”.

 

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1742601

 

Б.Р – За да сте по-добре информирани ви предлагам фрагмент от: 

ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Приемане или отхвърляне на предложението – предмет на референдума

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на рефендума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с „да“ са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.

(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.

(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с „да“ са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.

 

Разглеждане на подписката и предоставяне на информация

Чл. 52. (1) Органите, до които е отправена подписката за национална гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в тримесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и мерките за неговото изпълнение на своите интернет страници, в един национален ежедневник и по обществените електронни медии.

(2) Общинският съвет, кметът или органите на изпълнителната власт, до които е отправена местната гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в едномесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и предприетите мерки в интернет страницата на общината и в един регионален вестник.

(3) Органите по ал. 1 и 2 са длъжни в срока по ал. 1 писмено да уведомят инициативния комитет за своето решение и за мерките за неговото изпълнение.

Tags:

One Response to Гласуването в цялата страна приключи, според екзит пол с „да“ са отговорили 61 %, с „не“ – 39 % (ОБЗОР)

  1. Сергей on 28.01.2013 at 5:37

    Поздравляю лично Красимира, коллег по АЭС „Козлодуй“, всю Болгарию с правильным выбором.
    Жаль явка была мала, и политики могут все испортить.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари