ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай влезе в групата на световните лидери по инвестиции във ВЕИ

28.01.2013

Обемът на инвестициите в “зелените” технологии за производство на електроенергия през миналата година е превишил аналогичния показател на Съединените Щати.

Обемът на инвестициите на Китай във възобновяемата енергетика през 2012 година е нараснал с 20% до 67,7 милиарда долара, превишавайки по този начин аналогичния показател на САЩ. Това са данните на изследователската компания Bloomberg New Energy Finance.

Основната част от средствата,посочени от компанията, са насочени за покупки в сегмента на слънчевата енергетика. За сравнение, обемът на инвестициите на САЩ според резултатите от миналата година са били 44,2 милиарда долара.

Общият световен обем от инвестиции във ВЕИ през 2012 година, в сравнение с 2011 година, е спаднал с 11% до 268,7 милиарда долара. Това е най-голямото свиване на разходите за последните 8 години, отбелязват аналитиците. През 2011 година в сектора са били вложени 302,3 милиарда долара.

През миналата година, както вече стана известно, най-големи инвестиции са направени в слънчевата енергетика – 142 милиарда долара. На второ място е вятърната енергетика със 78,3 милиарда долара.

 

Източник:http://www.smartgrid.ru/smartgrid/news/2013/01/news52.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари