ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградската АЕЦ получи разрешение за изграждане на осми енергоблок

16.11.2023

 „В съответствие с пътната карта енергоблок № 8 на Ленинградската АЕЦ трябва да бъде пуснат в експлоатация през 2032 г., енергоблок № 7 почти две години по-рано“, каза Владимир Перегуда, директор на Ленинградската АЕЦ.
Държавната корпорация „Росатом“ издаде на „Концерн Росенергоатом“ АД разрешение за втория етап от строителството на енергоблокове № 7 и № 8 на Ленинградската АЕЦ.

Получаването на този документ се регулира от Градоустройствения кодекс на Руската федерация и дава право да започне строително-монтажни работи по 67 проекта за капитално строителство на блок № 8.

Днес се извършват подготвителни работи на строителната площадка на Ленинградската АЕЦ: строителите вече са разработили котлована за ядрения остров на енергоблок № 7 и продължават изграждането на котлован за неговия турбинен остров.
След получаване на най-важния документ – лиценз за изграждане на ядрени инсталации – през декември тази година работата на площадката ще започне с пълна сила. В пиковия период те ще се извършват в повече от 150 сгради и съоръжения.

Основният период на изграждане на осми енергоблок ще започне през 2025 г. За тази година е планирана първата ключова операция – бетониране на фундаментната плоча на сградата на реактора.

Източник: https://energyland.info/news-show-tek-atom-250218

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари