ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Защо британският заместник-министър на отбраната Голди обеща на Киев снаряди с обеднен уран

22.03.2023

Великобритания, като част от военната помощ на Киев, също ще прехвърли боеприпаси с обеднен уран. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анабел Голди в отговор на запитване от член на Камарата на лордовете барон Хилтън.

 

 

Отбелязваме, че снарядите с обеднен уран могат да бъдат включени в боеприпасите на американските танкове Abrams, те могат да се използват от германските Leopard 2 и британските Challenger 2.

„Много бих искал да считам изявлението на Голди за поредна провокация, пропаганден трик, за да разберем реакцията на Русия, за да ни изнервят“, каза военният наблюдател, полковник от запаса Олег Фаличев пред кореспондента на онлайн изданието „Подмосковье сегодня“.

Москва ще разглежда доставките на снаряди с обеднен уран в Украйна като „използване на мръсни ядрени бомби“ – руският представител на форума на ОССЕ във Виена Гаврилов t.me/srochnow/29303

Русия има с какво да отговаря на снаряди с обеднен уран, освен ако, разбира се, все още не бъде принудена да го направи, продължи експертът.
Имаме право да реагираме сериозно на тактическо ниво. Това не означава мащабен, стратегически удар, а тактически удар с малка ударна вълна и относително малко радиоактивно излъчване, който може да се използва с помощта на артилерия и авиация.

„Вярвам обаче, че лейди Голди и всички други западни политици няма да успеят да ни разтърсят и провокират. Все пак дори на Запад разбират с какво е изпълнено използването на ядрени заряди дори в малки количества“, обобщава Олег Фаличев.

Снаряди с обеднен уран са използвани по време на операцията „Пустинна буря“ (1991), по време на бомбардировките на Югославия (1999) и по време на нахлуването в Ирак (2003). Както отбелязват експертите, използването на боеприпаси е довело до увеличаване на раковите заболявания.

Източник: https://mosregtoday.ru/sec/vyyasnilos-zachem-zamministra-oborony-britanii-goldi-obeschala-kievu-snaryady-s-obednennym-uranom/

 

Интересни подробности

Към новината за английски снаряди от DU (обеднен уран) за Украйна.
Снимката показва натовски снаряд с обеднен уран, открит през 2001 г. в Югославия.
Вижда се какво е станало с него само за няколко години. Корозия.

 

 

Ето и таблица за по-добро разбиране на разликата между обеднен уран, използван от военните на НАТО, и естествения.
Някои от пробите са взети на територията на Югославия през 2001г.

Вижда се, че в състава на обеднения уран се появява нов изотоп, а именно 236U.
В тези проби има и плутоний, но не е в достатъчно количество и не се вписва в таблицата.

https://t.me/RealAtomInfo/3085

Tags: , ,

One Response to Защо британският заместник-министър на отбраната Голди обеща на Киев снаряди с обеднен уран

  1. Красимир Христов on 25.03.2023 at 0:32

    На https://telegra.ph/Po-sledam-YUgoslavii-chto-skryvaet-NATO-o-primenenii-oruzhiya-s-obednennym-uranom-kotoroe-hotyat-postavit-Ukraine-03-24 ще намерите много подробности за обеднения уран използван от НАТО по света и последствията за околната среда, населението и личния състав.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари