ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Петро Котин инспектира работата на една от украинските атомни електроцентрали

20.03.2023

На 16 март 2023 г. министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко, президентът на ДП „НАЕК Енергоатом“ Петро Котин и ръководството на Компанията бяха на работно посещение в една от местните атомни електроцентрали.

 

Както посочи Герман Галущенко, в момента всички налични мощности в Украйна работят за енергийната сигурност на държавата, а плановете на врага се провалиха: в края на отоплителния сезон страната ни си тръгва с излишък от електроенергия, достатъчно запаси от газ и въглища, и най-важното, опитът и подкрепата на мощна международна коалиция.

Президентът на Енергоатом Петро Котин от своя страна благодари на ядрените работници, които демонстрират ефективна работа в изключително трудни условия, осигурявайки на страната електроенергия:

„След въвеждане в планов ремонт на един от енергоблоковете, други осем блока на АЕЦ на контролираната от държавата територия работят на максимален наличен капацитет.
Електричеството се доставя на украинците стабилно, достатъчно е да задоволи нуждите на потребителите. Благодаря на всички ядрени енергетици за тяхната безкористна работа.“

Енергоатом прави всичко възможно, подчерта неговият ръководител, за да осигури на Украйна електроенергия: съкращава сроковете на всички видове ремонти и възстановява работата на енергоблоковете след аварийни спирания в рекордно кратки срокове.

???? Освен това Герман Галущенко и Петро Котин, с участието на ръководителя на първичната синдикална организация на Енергоатом, Алексий Лича, проведоха среща с ръководството и оперативния персонал на АЕЦ по производствени въпроси, а също така наградиха работници от атомната централа с благодарности на Министерството на енергетиката на Украйна – награди на компанията „За значителен принос в развитието на ядрената енергетика на Украйна“ и почетни грамоти.

Източник: https://t.me/energoatom_ua/12386

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари