ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Швейцария беше проведено проучване за развитието на ядрената енергетика.

19.03.2023

9000 швейцарци взеха участие в проучването (https://www.swissinfo.ch/eng/swiss-split-over-nuclear-power-to-plug-energy-shortages/48354934 ). От тях 55% смятат, че ядрената енергетика трябва да бъде приоритет за разрешаване на енергийната криза.

 

 

64% от анкетираните се противопоставят на затварянето на атомните електроцентрали в страната до 2037 г., както настояват от Зелената партия. В същото време 56% са „за или по-скоро за“ бързото изграждане на нови атомни електроцентрали за устойчиво снабдяване с електроенергия на Швейцария.

И така, гражданите на Швейцария стигат до извода, че именно ядрената енергия, в комбинация със слънчева и вятърна, ще допринесе най-много за преодоляване на енергийната криза.

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари