ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


България ще обмисли закупуване на електроенергия, произведена в Украйна

26.04.2022

Министърът на финансите на България Асен Василиев на среща с министъра на финансите на Украйна Сергей Марченко изрази готовност да постави в дневния ред на правителството разглеждане на изкупуването на електроенергия, произведена от Украйна.

Това съобщи Марченко на страницата си във Фейсбук.

 

 

„Украйна наскоро се присъедини към европейската енергийна мрежа, като стана член на ENTSO-E. Така произведената в Украйна електроенергия ще може да се продава на европейския пазар. Той е обсъдил тази възможност с всички европейски колеги“, пише министърът.

Марченко благодари и на генералния директор на френското министерство на финансите Еманюел Молин за финансовата и санкционна помощ и предложи да се присъедини към насърчаването в Г-7 и сред други страни на възможността за въвеждане на допълнителен данък върху вноса на руска енергия.

Източник: https://elektrovesti.net/80172_bolgariya-rozglyane-mozhlivist-zakupivli-elektroenergii-viroblenoi-v-ukraini

Tags: ,

One Response to България ще обмисли закупуване на електроенергия, произведена в Украйна

  1. Красимир Христов on 26.04.2022 at 23:39

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари