ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Еколозите провериха състоянието на охлаждащите водоеми на Ростовската и Балаковската АЕЦ

06.10.2020

От 24 септември до 28 септември 2020 г. междурегионалното екологично движение „Ока“ проведе комплексна екологична експедиция до охлаждащите водоеми на АЕЦ Ростов и Балаково, Цимлянското и Саратовското водохранилища.

Експедицията беше организирана в строго съответствие с изискванията на Роспотребнадзор във връзка с пандемията на коронавирус COVID-19 и при спазване на ограничения за посещение на предприятия, организации и други обществени места.

 

Всички участници, състоящи се от шофьор-оператор, еколог-изследовател и еколог-дозиметрист, преминаха през двуседмична карантина, социалното разстояние и режимът на маска-ръкавица бяха стриктно спазвани на обществени места.

Целта на комплексната екологична експедиция беше да идентифицира в режим на мониторинг реалните фактори, влияещи върху екологията на Волгодонск и Балаково, състоянието на охлаждащите водоеми на АЕЦ Ростов и Балаково, Цимлянското и Саратовското водохранилища.

 

На първо място, стоеше задачата да се оцени радиационният фон, да се идентифицират източниците на промишлени и органични отпадъци, последиците от използването на минерални торове в полетата, да се оцени състоянието на пречиствателните съоръжения, да се определят причините за намаляването на нивото на водата, на интензивния цъфтеж на синьо-зелените водорасли в Цимлянското и Саратовското водохранилища.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/10/05/107568

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари