ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Оперативният персонал на Ростовската АЕЦ (РоАЕЦ) се завърна вкъщи след две седмици изолация в общежитие

03.05.2020

Всички служители на централата редовно (на 15 дни) се тестват за COVID-19

На 30 април приключи изолацията на част от оперативния персонал на РоАЕЦ. Такова решение взе оперативният щаб на централата.
Така един от етапите, въведени в АЕЦ за противоепидемични мерки, беше завършен.

 

 

 

Според пресслужбата на РоАЕЦ, временното настаняване на обслужващия персонал в общежитието даде допълнителна възможност на ръководството да обезопаси служителите и да им осигури необходимите условия на труд в тази ситуация.

„Около 3500 души работят в Ростовската АЕЦ; ние отделихме повече от милион рубли само за пирометри и маски“, съобщава пресслужбата на централата. – Сега в АЕЦ „Ростов“ доставката на антисептици, маски, пирометри е напълно канализирана. Дезинфекцията на помещения и превозни средства се извършва по график. Има многоетапен контрол върху самочувствието на служителите, потокът от хора в централата е разреден, а трапезарията е приспособена да отговаря на новите изисквания.

Критично важните служители (началниците на смяна) ще продължат да бъдат в профилакториума «Белая Вежа» при условия за временна изолация.

Подробности: https://bloknot-volgodonsk.ru/news/operativnyy-personal-roaes-vernuli-domoy-posle-dvu

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари