ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заменянето на корпуса на реактора ще отложи най-малко с половин година въвеждането в експлоатация на Беларуската АЕЦ

18.09.2016

За това разказа пред журналистите първият заместник на ръководителя на “Росатом” Александр Локшин в кулоарите на World Nuclear Association (WNA) Symposium-2016 в Лондон.

 

“Това ни връща назад минимум с половин година, а може би и повече относно сроковете за въвеждане в експлоатация на блока”, каза той, коментирайки ситуацията със заменянето на корпуса.
Сега от начало ние съгласуваме с клиента нов график, където ще се определи с колко изместваме срока за пуска”, цитира го Интерфакс.

Той поясни, че няма никакви проблеми с избора на друг корпус на реактора.
По-нататък корпусът на първия реактор, който заменяме по молба на беларуската страна, може да бъде използван за други проекти.

За справка

През нощта на 10-ти юли една от организациите подизпълнители е изпълнявала операции по преместване на корпуса на реактора от едно легло на друго.
При такелажните работи по време на повдигането му, корпусът се е хлъзнал по такелажните ленти и е увиснал диагонално, опирайки в земята. Корпусът не е получил никакви сериозни повреди, съобщи по-рано Локшин.
”В този случай никакво събитие, предизвикващо някакви щети, не се е случило. Най-многото за което може да се говори е за изстърганата заводска боя по корпуса поради триенето на металните ленти”, казваше тогава той.

Източник: http://ej.by/news/economy/2016/09/16/zamena-korpusa-reaktora-otlozhit-srok-vvoda-v-expluatatsiyu-belaes.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари