ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Ленинградската АЕЦ, поради лъжливо сработване на защитата, е спрян първи енергоблок

31.12.2015

На 30 декември в Ленинградската АЕЦ беше спрян първи енергоблок. Това е станало поради лъжливо сработване на един от елементите на защитата, съобщават от пресслужбата на централата.

Уточнява се, че блокът е спрян под действие на автоматиката в 10:10 часа вследствие на лъжливо сработване на един от елементите на защитата.

“Забележки към работата на оборудването и персонала няма”, се казва в съобщението на пресслужбата на ЛАЕЦ.

Сега в работа се намират втори и трети блок, които са натоварени общо с 2000 MW. Радиационната обстановка на площадката на централата и в наблюдаваната зона се намира в рамките на естествените фонови стойности.

От 26 декември четвърти блок е спрян за планов профилактичен ремонт.

От пресслужбата на централата уточняват, че първи блок ще възобнови работата си след повече от седмица.

Наскоро на този блок са били извършени отговорни дейности по възстановяване на ресурсните характеристики на реакторната установка (РУ), затова към него се предявяват повишени изисквания при сработване на някои от елементите на защитата.

Уточнява се също, че по време на новогодишните празници е възможно да се наложат диспечерски ограничения на мощността на останалите в работа енергоблокове. Те са свързани с традиционното намаление на потреблението през новогодишните празници.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари