ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


CNNC: Първият енергоблок на АЕЦ „Чанцзян“ в Китай е въведен в промишлена експлоатация

31.12.2015

Енергоблок №1 на АЕЦ „Чанцзян“ (Changjiang nuclear power plant) в провинция Хайнан бе въведен в промишлена експлоатация.

На минимално контролируемо ниво на мощност (МКУ) блокът излезе на 2 октомври, а на 7 ноември беше включен в паралел с енергийната система на страната.

Основният етап на изграждането на енергоблока с мощност 650 MW и реактор CNP-600 започна през април 2010 година.

Между другото, на площадката на строителството на втори енергоблок на АЕЦ „Чанцзян“ с реактор аналогична конструкция продължават пусково-наладъчните работи (ПНР) и изпитанията на системите.

Пускът на блока е предвиден за февруари 2016 година, съобщиха на 26 декември от компанията  „China National Nuclear Corp.“ (CNNC).

Експлоатиращата организация на Changjiang nuclear power plant е съвместно предприятие на компаниите CNNC (51%) и „China Huaneng Group“ (49%).

Източник: http://nuclear.ru/news/98036/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари