ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Спряха най-старата АЕЦ във Великобритания

31.12.2015

Във Великобритания спряха последния действащ реактор на най-старата АЕЦ в страната Wylfa. Централата спря да произвежда електроенергия на 30 декември, се отбелязва в съобщението на оператора на АЕЦ – компанията Magnox Ltd.

От пресслужбата на централата отбелязаха, че първи енергоблок се спира в съответствие с програмата за извеждане от експлоатация на старите ядрени мощности.

Като цяло, реакторът е работил 44 години. Енергоблокът е пуснат през 1971 година, като тогава проектът се е считал за един от най-високотехнологичните.

Според първоначалните планове блокът трябваше да бъде спрян през 2010 година, обаче, след модернизацията, срокът за експлоатация беше продължен с още 5 години.

През 2012 година беше спрян втори блок на централата, изграден по идентичен проект – Wylfa 2.

В югозападната част на страната се планира изграждането на заместваща мощност (нова атомна електроцентрала), която се очаквада бъде въведена в експлоатация през 2023 година.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2015/12/30/samaya-staraya-aes-v-velikobritanii/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари