ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция прие ОВОС на АЕЦ “Аккую”

02.12.2014

Министерството на околната среда и благоустройството на Турция прие отчет за въздействието на околната среда (ОВОС), представена от проектната компания в рамките на строителството на АЕЦ “Аккую”.

 

Както съобщава телевизия “NTV”, утвърждаването на ОВОС е необходимо за непосредствения старт на строителството на АЕЦ.

Първият отчет е бил представен на турската страна още през 2013 година. Първоначалният вариант не е устроил правителството и е бил върнат за доработка. Приетият вариант на отчета съдържа три хиляди страници.

Без ОВОС проектната компания АД „Аккую Нуклеар“ не може да започне работа по строителството на енергоблоковете. Възможното закъснение свързано с приемането на отчета е предвидено от руска страна, и графикът на дейностите няма да бъде нарушен.

Съобщението за ратификацията на ОВОС постъпи непосредствено преди пристигането в Анкара на държавно посещение на президента на РФ Владимир Путин.

Той, заедно с ръководителя на Турската Република Реджеп Тайп Ердоган, участва в петото заседание на високо ниво на съвета за сътрудничество.

На него бе отделено особено внимание на търговско-икономическото сътрудничество, в това число и на съвместните енергийни проекти.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags: , ,

2 Responses to Турция прие ОВОС на АЕЦ “Аккую”

  1. Димитрина Рускова on 02.12.2014 at 10:22

    Ето това е правилното място за работа.

  2. Петър Пенчев on 02.12.2014 at 18:58

    „Съобщението за ратификацията на ОВОС постъпи непосредствено преди пристигането в Анкара на държавно посещение на президента на РФ Владимир Путин.“

    Нямам думи.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари