ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Фукушима-1 – Вятърът вдигна част от покрива на защитната обвивка на първи блок

29.10.2014

Силен порив на вятъра събори част от покрива на защитната обвивка на първи блок. Дейностите по демонтажа временно са прекратени.

 

В момента на произшествието работниците от компанията-оператор ТЕРСО са работили по вкарване под купола на реагенти, които да фиксират радиоактивния прах и отломки да не попадат в околната среда.

Поривът на вятъра е откъснал панел от покрива с дължина около 2 и ширина около 1 метър. Произшествието не е предизвикали изменение на радиационния фон.

След изпомпването на специалните средства работниците на ТЕРСО са планирали да свалят два панела от покрива, да извършат измервания на радиационния фон и отново да затворят покрива.

През март 2015 година се планира покривът да бъде напълно демонтиран и да започне демонтажът на стените. През 2016 година трябва да се разчистят разрушенията, предизвикани от взрива на водород по време на аварията през 2011 година.

Демонтажът на защитната обвивка се разглежда като първи етап от дейностите по монтажа на ядрения реактор, за които са предвидени приблизително 40 години.

Източник: http://pronedra.ru/incidents/2014/10/28/kupol-fukusima/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари