ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Husqvarna демонстрира роботи за почистване на радиоактивни строителни отпадъци

31.10.2011

След мощното земетресение и цунами, причинили аварията на АЕЦ “Фукушима-1”, водещите фирми производители се захванаха с разработването на техника способна да почиства остатъците от разрушенията с дистанционно управление.

Husqvarna съобщава за пускането на два робота DXR-140 и DXR-310 за събаряне и почистване на развалините от сгради, които са управляват дистанционно. Предполага се, че те ще бъдат използвани за премахване на бетонни конструкции в заразените територии.

 

 

Двата робота са оптимизирани за работа със заразени материали в сложни условия. Ширината на DXR-140 и DXR-310 е 78 см, което им позволява да маневрират лесно, дори и в тесни пространства.

 

Роботите са снабдени с електрически двигатели, имат телескопична стрела с дължина 5,48 м и мощни светодиодни прожектори за осветяване на работната зона. Моделът DXR-310 е допълнително оборудван с бордова видео-камера.

 

Цената на роботите, предназначени за събаряне и почистване на развалините от сгради, Husqvarna DXR-140 и DXR-310 засега не се съобщава.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари