ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Започват горещите функционални изпитания на блок 4 в атомната централа Vogtle

24.03.2023

Georgia Power обяви, че е започнало горещо функционално тестване за блок 4 на атомната електроцентрала Vogtle, тъй като компанията се приближава към пускането на двата реактора от двублоковото разширение на централата.

 

 

Горещите функционални изпитания отбелязват последната серия от големи тестове за блок 4 преди първоначалното зареждане на гориво в реактора.
Такива тестове подкрепят проверката за безопасна работа на компонентите и системите на реактора преди зареждането с гориво.

Georgia Power, част от базираната в Атланта Southern Co., на 20 март каза, че екип от обекта на Vogtle ще започне да управлява системи за блок 4, без гориво в реактора, като част от процеса на тестване, който в крайна сметка ще доведе до достигане на нормално работно налягане и температура за реакторната установка.

За справка

Разширението с два блока на АЕЦ Vogtle включва изграждането на два енергоблока с мощност 1117 MW с ядрени реактори на Westinghouse AP1000.
Реакторите с вода под налягане от поколение III+ са първите по рода си, построени в САЩ. Проектът в Уейнсбъро, Джорджия, беше отложен поради множество проблеми през последното десетилетие.

Блокове 1 и 2 на АЕЦ Vogtle работят съответно от 1987 г. и 1989 г. Georgia Power притежава 45,7% от АЕЦ Vogtle.
Тримата други партньори по проекта – Oglethorpe Power Corp., Общинското електрическо управление на Джорджия (MEAG) и City of Dalton Utilities – притежават останалите 54,3%.

Източник: https://www.powermag.com/hot-functional-testing-begins-on-unit-4-at-vogtle-nuclear-plant/#.ZBm9zbDQzH8.twitter

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари