ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности“ ЕАД публикува фрагмент от техническото задание по договора с Westinghouse

29.09.2012

Съобщение от 24.09.2012 г.

 

 „АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности ЕАД предоставя информация относно сключения договор за изпълнение на услугата: „Изготвяне на технико-икономически анализ за обосноваване изграждането на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ Козлодуй“. Дейностите по договора Изпълнителя следва да изпълни в пълен обхват и съдържание съгласно Техническото задание за изпълнение.“ Файлът, касаещ предмета на договора, както и Главите от техническото задание, касаещи реакторната установка, системите за контрол и управление, и  ядрено-горивния цикъл можете да видите тук.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=new_build

 

Б.Р. Приветствам решението за публикуване на част от документа. Питам се – защо трябваше да се чака да се разрази скандала, да се изприказват сума предположения и последващи опровержения. От това само се губи обществена енергия и се разваля имиджа на едно прохождащо добро начинание. ДОКУМЕНТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТАТ, А НЕ ДА СЕ ПРЕРАЗКАЗВАТ И ТЪЛКУВАТ.

Да не забравяме поговорката: По-добре е един път да видиш, отколкото сто пъти да ти разкажат.

Внимателно следя изявленията на Westinghouse  по темата, но досега официално опровержение на информацията: http://nuclearstreet.com/nuclear_power_industry_news/b/nuclear_power_news/archive/2012/08/27/westinghouse-awarded-contract-for-feasibility-study не съм намерил. За това съобщи в предаването Референдум на БНТ изпълнителният директор на АЕЦ г-н Николов –Г-н Овчаров, аз лично съм накарал американската страна да се поправи. И мисля, че тя вече го е направила. (бурен смях в залата)» http://atominfo.bg/?p=9678 . Моля, ако някой от читателите го намери (опровержението), да ми изпрати линка. Ще го публикувам с удоволствие.  

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари