ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Виена се възобнови осмият кръг от преговорите по иранската ядрена сделка

04.01.2022

Както се очакваше, осмият рунд може да е последният, преговарящите са решени да се опитат да приключат работата до началото на февруари

Осмият кръг от преговорите във Виена за възстановяване на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) относно иранската ядрена програма се възобнови в понеделник във формата на неформални консултации след новогодишната пауза.
Това съобщи Михаил Улянов, постоянен представител на Руската федерация при международните организации във Виена, който оглавява руската делегация на преговорите.

„След кратка новогодишна пауза, осмият кръг от преговорите във Виена [по СВПД] продължава днес под формата на неформални срещи“, написа Улянов в Twitter.

За справка

Във Виена на 27 декември започна осмият кръг от преговори с цел възстановяване на СВПД в първоначалния му вид и връщане на Съединените щати към това многостранно споразумение.
След срещата на Съвместната комисия на Иран и „петимата“ международни посредници (Русия, Великобритания, Германия, Китай и Франция) страните се договориха да ускорят процеса на работа по проекта на споразумение в рамките на работни групи.

Както се очакваше, осмият кръг може да е последен, преговарящите са решени да се опитат да приключат работата до началото на февруари.

Източник: https://tass.ru/politika/13349611

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари