ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Около 360 хиляди деца ще преминават редовно преглед при онколог след аварията във Фукушима

16.10.2011

Около 360 хиляди деца от префектура Фукушима редовно ще преминават медицински прегледи поради съмнения за развитие на рак на щитовидната жлеза, свързани с последствията от аварията в АЕЦ “Фукушима-1”, съобщават японските средства за масова информация.

Според програмата на властите в префектура Фукушима, всеки пациент трябва да преминава преглед във Фукушимския медицински университет веднъж на всеки две години до достигане на двадесет годишна възраст, а в последствие да посещава онколог на всеки пет години. Първоначално специалистите планират да прегледат около 5000 деца от районите в непосредствена близост до авариралата АЕЦ.

Програмата за наблюдение на състоянието на здравето на жителите на Фукушима предвижда постоянно наблюдение в продължение на 30 години. За финансиране на програмата правителството на Япония е учредило специален фонд в размер на над 1,3 милиарда долара.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари