ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Певек – Андрей Петров високо оцени готовността на ПАТЭС за отоплителния сезон

01.09.2021

На 26 август 2021 г. генералният директор на концерн „Росенергоатом“ Андрей Петров и губернаторът на Чукотския автономен окръг Роман Копин бяха на работно посещение в най -северния град на страната – Певек (Чукотски автономен окръг).

 

 

На борда на плаващия енергиен блок „Академик Ломоносов“ (FPU) се проведе среща за резултатите от експлоатацията на плаващата атомна електроцентрала (FNPP) за първата половина на 2021 г., както и за подготовката за отоплителния сезон 2021 г. 2022 г.

Андрей Петров високо оцени готовността на плаващата атомна електроцентрала за отоплителния сезон, отбеляза важността на завършването на всички ключови събития от текущата година навреме, включително навременното приключване на ППР на реакторите на плаващата електроцентрала .

Генералният директор на концерн „Росенергоатом“ Андрей Петров: „Най -трудно е за работниците на плаващата атомна електроцентрала – те започнаха от чисто поле и за една година вече достигнаха високо ниво както на експлоатация, така и на организация на производството“.

Виталий Трутнев, директор на филиала ПАТЭС, подчерта: „Отоплителният сезон в Певек е един от най -дългите в страната и продължава почти целогодишно. Досега всяка втора къща в Певек е свързана към отоплението от ПАТЭС, както и най -важните инфраструктурни съоръжения – детската градина и училището“.

На среща с ръководството на правителството на Чукотка бяха обсъдени резултатите от инфраструктурното развитие на Певек с участието на „Росенергоатом“, както и по -нататъшните перспективи за сътрудничество до 2023 г.

Участниците в срещата отбелязаха значителни промени в живота и външния вид на града с пристигането на „Росенергоатом“, както и планове за по -нататъшно подобрение. Страните обсъдиха начини за решаване на проблема с недостига на самолетни билети до Певек, както и сроковете за приключване на ремонта на пистата на местното летище Апапелгино.

В Певек Андрей Петров обсъди с градските власти и развитието на градската инфраструктура, комуналните услуги и транспорта.

Първият заместник -генерален директор на концерна „Росенергоатом“ Джумбери Ткебучава отбеляза: „Опитваме се да помогнем на нашия „новодошъл“ град сред ядрените градове на Русия – Певек. Има много работа и повечето от проектите са разчетени до 2023-2024 г. и след това“.

Ръководството на концерна „Росенергоатом“ и Чукотския автономен окръг посетиха Краеведческия музей Чаун, киното „Айсберг“ и образователния център „Певек“. С финансовата подкрепа на ядрените енергетици бяха извършени ремонтно -възстановителни дейности в социалните съоръжения на града, както и културно -образователни проекти за социално значими обекти в Певек.

По време на посещението ръководството се срещна и с градски активисти в администрацията на града, обяви планове за развитието на града и се състоя церемония по награждаване на младежкия отбор на Детско -юношеска спортна школа „Певек”.

Подробности на: https://www.rosatom.ru/journalist/news/gubernator-chukotskogo-ao-roman-kopin-i-glava-rosenergoatoma-andrey-petrov-posetili-s-rabochim-vizit/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари