ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сайтът Atominfo Bg навлиза във второто си десетилетие

01.09.2021

Как се роди Atominfo Bg

За по-младите читатели искам да обясня, че този сайт не е плод на някакъв инженеринг, а на силна вътрешна потребност да бъда полезен с нещо на ядрената общност в България и по света.

Години преди да се пенсионирам от АЕЦ „Козлодуй”, в сътрудничество с Atominfo.Ru, редовно публикувах в Intranet мрежата на централата интересни, според мен, новини.

След като излязох в пенсия реших, че единственото нещо което знам и мога да правя добре, извън дотогавашната ми работа, е да се опитам да споделям с любителите на ядрената наука, техника и технологии интересни новости.

Кръстникът

Няколкото месеца преди да се появи в световната паяжина http://atominfo.bg/ бяха съпроводени с множество обсъждания за същността на това, което искам да създам и тестове как да изглежда то.

Специални благодарности към главния редактор на Atominfo.Ru Александр Уваров и неговия екип за всестранната помощ и моралната подкрепа.

Програмната декларация

Ще я намерите на: http://atominfo.bg/?page_id=1198

От всичкото, което съм написал преди 10 години не се отричам.
Ще добавя само, че в крак с времето вече отделям място и на екологията, възобновяемите и нови енегийни източници, както и на системите за съхранение на електроенергия.

Кратка рекапитуалация

За тази 10 години няма нито един ден без публикация.

През изминалите 10 години има:
над 13530 публикации;
над 1875 коментара.

Посещения:
всеки ден средно по 268, от които уникални – 137, и 131 повторни влизания;
средно седмично 1880, 958 уникални и 922 повторни влизания;
средно месечно 8158, 4158 уникални и 4000 повторни влизания.

Общественото признание

Получавал съм множество покани за участие в международни мероприятия, организирани от МААЕ, Росатом, Росенергоатом, EDF и др.
Но най-ценни за мен бяха ежегодните конференции на BULATOM, защото там имах възможност, в съвсем непринудена атмосфера, да се срещна, разговарям и интервюирам някои от лидерите в световната ядрена енергетика.

 

През последните две поредни години получих тази висока оценка, за която благодаря както на организаторите на Годишните награди на БУЛАТОМ, така и на всички читатели на моя сайт.

Желая много здраве и успехи на цялата ядрена общност и специално на посетителите на Atominfo Bg.

Tags: , ,

One Response to Сайтът Atominfo Bg навлиза във второто си десетилетие

  1. Momchil on 02.09.2021 at 8:32

    Браво!

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари