ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият енергоблок на Ленинградската АЕЦ ще започне да произвежда електроенергия през есента на 2020 година

16.10.2020

Ленинградската АЕЦ-2 получи разрешение от „Ростехнадзор“ за извеждане на новия енергоблок ВВЕР-1200 на ниво на мощност от 35-40%.

 

Това ще позволи да се включи турбогенераторът на енергоблока в мрежата и да започне производството и предаване на електроенергия в единната енергийна система на Русия.

Включването в мрежата се предвижда за есента на тази година, а излизането на проектна мощност – за началото на 2021 година. „Намираме се на три крачки от въвеждането в експлоатация на още един съвременен руски енергоблок и в близката половин година трябва да бъдат преминати етапите на енергийния пуск, опитно-промишлената експлоатация и комплексните изпитания.
В началото на следващата година ще можем да доставяме на потребителите до 28 милиона киловатчаса електроенергия“, заяви директорът на Ленинградската АЕЦ Владимир Перегуда.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/10/14/107901

Tags:

One Response to Новият енергоблок на Ленинградската АЕЦ ще започне да произвежда електроенергия през есента на 2020 година

  1. Красимир Христов on 17.10.2020 at 0:29

    Убеден съм, че за вас ще бъде удоволствие да направите малка виртуална екскурзия из новия енергоблок на Ленинградската АЕЦ.
    Ще видите и чуете неща за които само се досещате: https://www.youtube.com/watch?v=jf2aWGTJzx4
    Преди години имах честта и удоволствието да посетя обекта. Сега всичко изглежда прекрасно.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари