ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият енергоблок на Ленинградската АЕЦ ще започне да произвежда електроенергия през есента на 2020 година

16.10.2020

Ленинградската АЕЦ-2 получи разрешение от „Ростехнадзор“ за извеждане на новия енергоблок ВВЕР-1200 на ниво на мощност от 35-40%.

 

Това ще позволи да се включи турбогенераторът на енергоблока в мрежата и да започне производството и предаване на електроенергия в единната енергийна система на Русия.

Включването в мрежата се предвижда за есента на тази година, а излизането на проектна мощност – за началото на 2021 година. „Намираме се на три крачки от въвеждането в експлоатация на още един съвременен руски енергоблок и в близката половин година трябва да бъдат преминати етапите на енергийния пуск, опитно-промишлената експлоатация и комплексните изпитания.
В началото на следващата година ще можем да доставяме на потребителите до 28 милиона киловатчаса електроенергия“, заяви директорът на Ленинградската АЕЦ Владимир Перегуда.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/10/14/107901

Tags:

One Response to Новият енергоблок на Ленинградската АЕЦ ще започне да произвежда електроенергия през есента на 2020 година

  1. Красимир Христов on 17.10.2020 at 0:29

    Убеден съм, че за вас ще бъде удоволствие да направите малка виртуална екскурзия из новия енергоблок на Ленинградската АЕЦ.
    Ще видите и чуете неща за които само се досещате: https://www.youtube.com/watch?v=jf2aWGTJzx4
    Преди години имах честта и удоволствието да посетя обекта. Сега всичко изглежда прекрасно.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари