ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«ВНИИАЭС» модернизира пълномащабния тренажор на енергоблок № 5 на Нововоронежската АЕЦ

03.08.2020

„Благодарение на модернизацията, ефективността на процеса на обучение на оперативния персонала на този пълномащабен тренажор ще се увеличи и в резултат на това безопасността на експлоатация на НВАЕЦ, отбеляза Виктор Чернаков, заместник-директор на ВНИИАЭС-НТП, директор на отдела за математическо моделиране и изграждане на тренажори.

 

 

 

Започна модернизацията на пълномащабния тренажор за енергоблок № 5 на НВАЕЦ. Специалистите на «ВНИИАЭС» (част от концерна«Росэнергоатом») ще трябва да актуализират както програмното осигуряване на тренажора, така и имитатора на блочния щит за управление (БЩУ) на енергоблока.

 Работата ще продължи до края на 2020 г., след което обновеният тренажор ще отговаря напълно на блока-прототип.

За справка

Пълномащабните тренажори са основното техническо средство за обучение на оперативния персонал на АЕЦ.
Тези сложни софтуерни и хардуерни комплекси осигуряват практическо обучение на най-отговорните категории персонал на АЕЦ и разработване на технологични процедури за експлоатация на енергоблока.

Дълги години АД «ВНИИАЭС» не само разработва, но и модернизира пълномащабни тренажори за атомни електроцентрали, поддържайки постоянното им съответствие с текущото състояние на прототипните блокове, което е необходимо за осигуряване на необходимото качество на обучение на персонала на АЕЦ.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-201466

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари