ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Канада – Green Ribbon Panel установява водещи принципи за климата, сред които е и ядрената енергетика

18.07.2020

Канадският експертен пул за зелена енергия Green ribbon разработи четири принципа, които смята за необходими за промяна на отношението към климата, енергетиката и икономиката.
Той бе създаден през февруари т.г., за да обедини бизнес и граждански лидери в дискусията относно политиката в областта на климата и да осигури форум за споделяне на идеи, уроци и добри практики.

 

Фокус на Green ribbon е и ролята на ядрената енергетика, заедно с други енергийни технологии, за растежа на канадската икономика в борбата срещу изменението на климата.

Около 15% от електроенергията в Канада идва от ядрена енергия, като 19 реактора, повечето от които в Онтарио, осигуряват 13,5 гигавата мощност. Четирите принципа, около които се обединяват експертите от пула, са:
• Приемането на спешната необходимост от справяне с изменението на климата е основата за бъдещи действия;
• Онтарио е подходящ район за изграждане на чиста електроенергийна система, която да се превърне в основа за бъдещата нисковъглеродна икономика на Канада;
• Нискотарифната енергия с нисковъглеродни емисии представлява конкурентно икономическо предимство за Онтарио и Канада;
• Утвърждаващите политически рамки трябва да са разнородни и да изискват участие от всички нива на управление, включително и публично-частни партньорства.

Разработените принципи са резултат от консултативен процес на групови дискусии и индивидуални интервюта с редица бизнес мениджъри и енергийни експерти в страната.
С тези принципи пулът се надява да допринесе за дискусията за изменението на климата като предлага конкретни насоки за политиката на всички нива на управление и показва, че икономически изгодното смекчаване на климатичните промени ще изисква многостранни политически действия, включително промяна в поведението, финансирането и регулациите.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Green-Ribbon-Panel-establishes-guiding-principles

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари