ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Великобритания вчера е бил публикуван отчет за състоянието на безопасността на АЕЦ

12.10.2011

Отчет, съдържащ окончателна оценка на състоянието на безопасността на британските АЕЦ в светлината на аварията във Фукушима, беше издаден вчера във Великобритания. За това съобщава министерството на енергетиката и климатичните изменения на Обединеното Кралство.

 

Предварителната версия на отчета е била подготвена през май. В нея са били отделени 25 направления за детайлно изучаване, включително компановката на площадките и мерките за реагиране при извънредни ситуации.

 

Във Великобритания се експлоатират 18 ядрени енергоблока. Правителството има планове в средно-срочна перспектива да замени остарелите блокове със съвременни. Предпочитаните проекти за новите блокове са EPR и/или AP-1000.

 

През юли 2011 година долната палата на парламента на кралството е одобрила списък от осем площадки, кандидатстващи за строителство на нови блокове до 2025 година.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари