ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом – Алексей Лихачов: ново видео обръщение

29.04.2020

На 28 април 2020 г. генералният директор на държавната корпорация „Росатом” А. Е. Лихачов записа още едно видео обръщение до служителите в отрасъла.

 

 

 

Той каза, че ядрената индустрия, в условия на извънредни мерки, насочени към борба с коронавирусната инфекция, успя да намери и поддържа баланс между изпълнението на производствената програма и необходимите карантинни ограничения.

„Но трябва да разберете: в този режим трябва да живеем и работим поне още няколко седмици.“
„Броят на случаите нараства почти всеки ден. В понеделник вечерта 86 случая бяха под контрол, а 19 души бяха в болници. Радвам се да съобщя, че всички имат леко и умерено заболяване. 51 души се възстановиха“, каза А.Е. Лихачов.

Той отбеляза, че честотата на заболяванията се измества в регионите.

„Това представлява пряка заплаха за нашите ядрени градове. Към днешна дата ситуацията в Саров, Електростал, Десногорск е особено тревожна.“

„В Саров ситуацията се изостря от огнището на болестта в близкия манастир Дивеево.“

„Вчера получихме информация за няколко положителни теста в Билибино, ние я актуализираме“, заяви ръководителят на държавната корпорация, като посочи, че по тази причина остават ограниченията за влизане в много градове на предприятията на отрасъла.

Алексей Лихачев призова за по-нататъшно повишаване на готовността на лечебните заведения, за укрепване на материалната им база и придобиване на необходимото оборудване.

В същото време А. Е. Лихачов отбеляза увеличение на броя на заетите в предприятията на Росатом.

„Сега вече са 172 хиляди души. 20 хиляди души работят в горивната компания, 39 хиляди в“ Роснергоатом „, 18,5 хиляди в инженерния дивизион. Например, ядрено оръжейният комплекс удвои броя на служителите през последните две седмици, сега 43 хиляди души работят в това подразделение“.

Още много важни подробности можете да видите и чуете на: https://www.atomic-energy.ru/video/103296

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари