ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германия – Слънчева електроцентрала ще доставя електроенергия директно в контактната мрежа на Дойче Бан

27.01.2020

Германските железници (Deutsche Bahn, DB) подписаха споразумение с Enerparc AG, разработчик на соларни електроцентрали.

 

 

 

Enerparc ще изгради соларна централа с мощност 42 MW за DB, която ще генерира приблизително 38 GWh електроенергия годишно.

Особеността на проекта е, че за първи път соларната централа ще доставя електроенергия директно в контактната мрежа на Deutsche Bahn с честота 16,7 Hz (този стандарт е валиден за немските железници) чрез преобразувателната подстанция Neumünster (Neumuenster).
Това отличава проекта от обичайната практика на директни договори за продажба на електроенергия, която се използва широко, включително от немските железници.

Роналд Пофала, директор на инфраструктурата на DB, отбелязва: „За първи път ние доставяме слънчева електроенергия директно в контактната мрежа.
Отваряме нови възможности за прилагане на стратегията ни за защита на климата. Новият соларен парк също ще ни помогне да увеличим дела на зелената електроенергия в DB“.

Deutsche Bahn вече е най-големият потребител на зелена електроенергия в Германия. Делът на възобновяемите енергийни източници сега представлява 60 процента от потреблението на електроенергия в концерна. До 2038 г. цялата консумирана от DB електроенергия ще бъде 100% зелена.

Новата електроцентрала ще бъде изградена след получаване на съответните разрешителни от местните власти.

Източник: https://elektrovesti.net/69332_solnechnaya-elektrostantsiya-budet-podavat-tok-neposredstvenno-v-zheleznodorozhnuyu-set-deutsche-bahn

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари