ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Реактор в атомната електроцентрала „Голфеш” (Golfech)бе спрян след теч на пара

04.12.2019

В атомната електроцентрала (АЕЦ) близо до френския град Голфеш, поради техническа авария, работата на втори енергоблок беше спряна на 2 декември, съобщава La Parisien, позовавайки се на ръководството на атомната централа.

 

 

 

Ръководството на АЕЦ твърди, че причината за това решение е откриването на изтичане на пара в охладителната система на реактора и няма опасност за реакторите или персонала.

„Необходимият ремонт ще бъде направен в най-близко бъдеще“, цитира изданието съобщение от ръководството на атомната електроцентрала.

Вестникът припомня, че спрния енергоблок е пуснат едва на 28 ноември, а от 5 октомври е бил затворен за презарядка и ППР.

Освен това на 12 октомври в тази АЕЦ беше отбелязано нарушение на правилата за разтоварване (изваждане) на ядреното гориво от АЗ на реактора.
Това беше посочено в последния периодичен доклад на Органа за ядрена безопасност (ASN), ръководството беше признало „неспазване на общите правила за експлоатация“ по време на това изваждане, поради човешка грешка.

За справка

Електроцентралата „Golfech” разполага с два енергоблока с мощност по 1300 MW всеки и реактори PWR.
Тя произвежда средно 50% от потреблението на електроенергия в региона Occitanie всяка година.

Подробности на: https://france3-regions.francetvinfo.fr/occitanie/tarn-et-garonne/montauban/reacteur-centrale-nucleaire-golfech-arret-apres-fuite-1757371.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари