ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ITER – DYNAMIC ще монтира токамака срещу 200 милиона евро

02.10.2019

Международната организация по термоядрена енергия ИТЕР възложи договор за 200 милиона евро на Dynamic за сглобяване на токамака (TAC2) на международния термоядрен реактор.

 

 

 

Операциите ще бъдат извършвани предимно на мястото на строителството на ИТЕР в Кадараш, Франция с инженерната и производствена подкрепа на компаниите основатели на Dynamic – а именно Ansaldo Nucleare, Endel Engie, Orys Group ORTEC, SIMIC, Leading и Ansaldo Energia.

Организацията ИТЕР координира изграждането на международния термоядрен експериментален реактор във Франция. За осъществяването на термоядрената реакция е избран ТОКАМАК (тороидална камера с магнитни намотки), който да поддържа високотемпературна термоядрена плазма в магнитно поле.

Участници в ИТЕР са ЕС, Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Русия и САЩ.
Европейският съюз предоставя 50% от всички разходи по строителството, а останалите средства се разпределят между другите участници в проекта, като приносът им може да не е с парични средства, а с оборудване.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Dynamic-contracted-for-ITER-Tokamak-Assembly

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари