ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


От 270 милиона долара за реконструкцията на АЕЦ „Мецамор” арменската страна е получила само 200 милиона

24.09.2019

Най-важният проблем за Армения е безопасността на атомната електроцентрала Мецамор и разширяването на нейните ресурси.
Това обяви в парламента на Армения по време на съвместна пресконференция на 23 септември председателят на Постоянната парламентарна комисия за регионална и евразийска интеграция, депутатът от партия „Процъвтяваща Армения Микаел Мелкумян, обобщавайки работното посещение на комисията и заседанията в Държавната дума на Руската федерация.

По-специално той припомни, че преди три години Армения взе заем от Русия на обща сума от 270 милиона долара и още 30 милиона долара безвъзмездни средства, за да започне реконструкция и преоборудване на Мецаморската АЕЦ.

„Обсъждайки този проблем с нашите партньори от правителството на Армения, получихме информация, че от 270 милиона долара арменската страна е получила 200 милиона долара, но останалите 70 милиона долара не са прехвърлени, а въпросът за по-нататъшното им превеждане непрекъснато се отлага от руската компания.“ Росатом “.
И ако тази сума не бъде преведена, тогава цялата работа, няма да кажа, че е направена напразно, но ще бъде недостатъчна.
Освен това, след три месеца, тоест от 1 януари, тези разходи под формата на преизчисляване на лихвите по кредита ще бъдат включени в цената за предоставената електроенергия “, обясни Мелкумян и добави, че това е сериозен проблем.

Подробности на: https://news.am/rus/news/534964.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари