ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швеция – МААЕ завърши мисията SALTO на АЕЦ „Форсмарк”

26.06.2019

Експерти от МААЕ завършиха оценката за безопасността на експлоатация на Първи и Втори енергоблок на шведската атомна централа „Форсмарк“. Следвайки стандартите за безопасност на МААЕ, екипът направи преглед на готовността на централата, организацията и програмите й свързани с дългосрочната безопасност.

 

Екипът на мисията SALTO (Аспекти на безопасността при дългосрочна експлоатация) се съсредоточи върху дейностите, които са от съществено значение за безопасната дългосрочна експлоатация на двата реактора с кипяща вода, които бяха пуснати в търговска експлоатация през 1980 г. и 1981 година съответно.

Оценката, която започна на 11 юни, бе поискана от Шведската агенция за радиационна безопасност (SSM). Енергийният оператор Vattenfall планира да удължи периода на експлоатация на енергоблоковете с общо 60 години. Въпреки че лицензите за експлоатация на реакторите са безсрочни, съгласието за експлоатация подлежи на периодична оценка на безопасността, представяна на SSM на всеки 10 години.

12-членният екип, съставен от експерти от Япония, Финландия, Франция, Пакистан, Южна Африка, Испания, Обединеното кралство и трима служители на МААЕ, идентифицира добри практики и резултати, които ще предостави на атомната индустрия в световен мащаб.

Още подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Extended-operation-of-Forsmark-units-approved

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари