ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Бил Гейтс е „развълнуван“ от законодателния тласък за ядрената енергетика

03.04.2019

Законът за лидерството в ядрената енергетика (NELA), двупартийно проектопредложение, което има за цел да ускори развитието на модерни ядрени технологии и да възстанови водачеството на САЩ, беше представен отново в Сената на САЩ.
Това стана на 27 март от група от 15 сенатори, водена от Лиза Мурковски от Аляска.

 

„Двупартийна група от лидери в Сената на САЩ внесе Закона за лидерството на атомната енергия, който залага амбициозен план за ускоряване на развитието на модерни технологии за атомни реактори“, написа Бил Гейтс – технолог, бизнес лидер и филантроп, коментирайки в Туитър съобщението на сенатор Мурковски.
„Не мога да не подчертая колко важно е това. За да се предотвратят най-тежките последици от изменението на климата, трябва да постигнем почти нулеви емисии на въглероден диоксид в индустриите, които ги предизвикват – селско стопанство, енергетика, транспорт, строителство – като развиваме иновации и използваме възобновяеми енергийни източници с ниска цена“, написа Гейтс.

Според него ядрената енергия е една от тези решаващи технологии, защото е единственият безвъглероден всеобхватен енергиен източник, достъпен 24 часа в денонощието. „Развълнуван съм, че сенатори и от двете страни са се обединили, за да подкрепят развитието на високотехнологична ядрена енергетика“, обобщи той.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Bill-Gates-thrilled-by-legislative-boost-for-nucle

Tags: , ,

One Response to САЩ – Бил Гейтс е „развълнуван“ от законодателния тласък за ядрената енергетика

  1. Росен on 04.04.2019 at 20:28

    Мисля, че думата развълнуван не е правилно да е в кавички.
    Бил Гейтс наистина е развълнуван, а не го е казал иронично.
    Точно затова и кавичките не са употребени правилно.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари