ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Тръмп на преговорите в Ханой е помолил Ким Чен Ун да прехвърли ядрените оръжия на КНДР в САЩ

31.03.2019

По време на срещата на върха в Ханой през февруари, президентът на САЩ Доналд Тръмп връчи на лидера на КНДР Ким Чен Ун документ, призоваващ за прехвърляне на севернокорейските ядрени оръжия и гориво в Съединените щати.
За това в петък съобщи агенция „Ройтерс“.

 

 

 

Според нея Тръмп е предал на лидера на КНДР версия на документа на корейски и английски език в хотел „Метропол Ханой“ на 28 февруари.

Информиран източник е заявил пред агенцията, че този документ трябва да покаже какво разбират Съединените щати под „окончателната и напълно проверима деклуаризация на Северна Корея“.

Английската версия на документа, с който агенцията е била запозната, призовава за пълното демонтиране на ядрената инфраструктура на КНДР, за премахването на програмите за създаване на биологични и химически оръжия, както и за всички балистични ракети, пусковите установки и свързаните с това съоръжения.

Освен това, документът съдържа изисквания към Пхенян да предостави изчерпателна декларация за ядрената си програма и да спре изграждането на ядрени инфраструктурни съоръжения, както и да осигури достъп на инспекторите от САЩ и международните специалисти.

Подробности на: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/6276602

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари