ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Kansai Electric Power Company отлага рестартирането на три енергоблока в префектура Фукуи

07.02.2019

Японската енергийна компания Kansai Electric Power Company информира ръководството на префектура Фукуи, че рестартирането на Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „Такахама“ и Трети енергоблок на АЕЦ „Михама“ се отлага, тъй като дейностите по осигуряване на по-високи стандарти за безопасност ще продължат по- дълго от предвиденото.

 

От Kansai съобщиха, че компанията е отчела особеностите на строителните дейности и, с оглед стандартите за безопасност, се налага отсрочване в предварителния график.

Модернизацията цели да подготви трите енергоблока за експлоатация повече от 40 години. В Първи и Втори блок на АЕЦ „Такахама“ се работи за укрепване на сградите на реакторите.
Според последното изявление на Kansai, срокът за изпълнение на строителните дейности ще бъде удължен с 9 месеца в сравнение с първоначалния план, като в Първи енергоблок те ще завършат през май 2020 г. (вместо през август тази година), а във Втори енергоблок – през януари 2021 г. (вместо през 2020 г.)

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Kansai-reschedules-restarts-of-three-reactors

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари