ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Кения е определен списъкът на кандидатстващите площадки за първата атомна електроцентрала

02.01.2019

Кенийският съвет за ядрена енергия (KNEB) взе определи списък с места-кандидати за изграждане на първата в страната атомна електроцентрала, пише Daily Nation.

 

 

 

Кения планира да пусне в експлоатация първата атомна електроцентрала с мощност от около 1000 MW след осем години.

Възможните площадки за първата атомна електроцентрала се намират в близост до езерата Виктория и Туркана (Рудолф), както и на бреговете на Индийския океан. Един от основните аргументи в тяхна полза е наличието на достатъчно водни ресурси.

През есента на 2018 г. KNEB изпрати предложения на чуждестранни организации и фирми за участие в конкурс за проучване на кандидатстващите площадки. Процесът на избор на изпълнител понастоящем продължава.

След приключване на проучването KNEB възнамерява да избере основна и алтернативна площадка.
Вестникът не съобщава кога това ще се случи, но е известно, че строителството на първия блок в Кения ще започне през 2024 година.

Източник: http://www.atominfo.ru/newst/a0913.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19