ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядреното наследство – Складираното отработено ядрено гориво в Андреевия залив ще бъде изнесено преди 2024 година

07.09.2018

В Мурманск бе проведено 21-ото заседание на Съвместната руско-норвежка комисия за сътрудничество в областта на околната среда във връзка с утилизацията на руските атомни подводници, изтеглени от експлоатация във ВМФ на Северния регион, и с повишаването на ядрената и радиационната безопасност.

 

Николай Мантула, директор по производството на „Атомфлот“, информира участниците в срещата за състоянието на плавателните съдове на „Росатомфлот“, участието в изнасянето на ОЯГ от атомни подводници (АПЛ) на военноморския флот от Андреевия залив, както и заутилзирането на плаващата техническа база «Лепсе».

„Важно събитие през 2017 г. за целия северозападен район на Русия беше износа на първата партида от отработено ядрено гориво от складовата база в Андреевия залив за по-нататъшна обработка до ФГУП «ПО «Маяк», казва Николай Мантула.
„През 2018 г. продължи работата по изнасянето на отработено ядрено гориво. Планирани са три рейса, два от които вече са завършени. В момента контейнернеровозът «Россита» докара в Мурманск 55 транспортно-опаковъчни контейнера с ОЯГ“.

Участниците в срещата обсъдиха съвместната работа на Русия и Норвегия в областта на аварийната готовност и реагирането при извънредни ситуации и обмениха опит в провеждането на аварийни тренировки и упражнения на обектите на ядреното наследство в Арктика.

Отделна тема на разговора беше подготовката за съвместни противоаварийни в Андреевия залив, която ще се проведе през октомври 2018 година.

Подробности на: http://severpost.ru/read/69646/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари