ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕС се отказа от вносните мита върху слънчевите батерии от Китай

05.09.2018

Европейската комисия (ЕК) реши да не продължава антидъмпинговите и антисубсидийни мита върху вноса на слънчеви батерии от Китай в ЕС.

 

 

 

„Предвид нуждите както на производителите, така и на тези, които използват или внасят слънчеви панели, комисията реши, че ще бъде в интерес на Европейския съюз да се откаже от тези мерки“, заяви Европейската комисия.
Тя също така добави, че премахването на митата би допринесло за постигането на целите на ЕС в областта на възобновяемите енергийни източници.

ЕК през декември 2013 година въведе антидъмпингови и антисубсидийни мита върху вноса на слънчеви батерии от Китай за период от две години.
Мерките бяха подновени през март 2017 г. за още 1.5 години, които изтекоха предишната нощ.

През януари Съединените щати също така обявиха въвеждането на мита в размер на 30% върху вноса на слънчеви батерии от Китай.
Властите в Съединените щати стигнаха до заключението, че през 2012-2016 г. износът на слънчеви батерии от Китай за страната се е увеличил с 500%, а цените са спаднали рязко – с около 60%, което принуди американските фирми да спрат практически производството им в САЩ.
Китай през август се обърна към Световната Търговска Организация (СТО) със съдебен иск срещу САЩ във връзка с тези мита.

Подробности на: https://news.day.az/world/1038473.html

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари