ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Световните тенденции в ядрената медицина ще се обсъдят на „Атомекспо 2018“

03.05.2018

На 15 май в Сочи в рамките на Международния форум „АТОМЕКСПО 2018“ ще се проведе кръгла маса на тема: „Неенергийно приложение на ядрените технологии“.

 Генеральный директор «Rusatom Healthcare» Денис Чередниченко

Тя е организирана от интегратора по медицинските въпроси на „Росатом“ – Rusatom Healthcare, заедно с официалния доставчик на изотопна продукция на корпорацията – АО „В/О „Изотоп“.

Модератор на събитието ще бъде заместник генералният директор на Международната асоциация по облъчване (IIA) Ив Енон. Участие в събитието ще вземат операторите на АЕЦ „Брус Пауър“, Канада, доставчиците на гама технологии Nordion, Канада и STERIS, Германия, руски научни институти и отраслови асоциации от Великобритания и Индия.

Тематиката на кръглата маса касае ролята на ядрените технологии при решаване на актуалните задачи за устойчивото развитие. Очаква се в докладите си презентаторите да обърнат специално внимание на перспективите за използване на ядрените технологии в селското стопанство, медицината, както и на увеличаването на обществената приемливост в тази област.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/na-atomekspo-2018-rasskazhut-o-globalnykh-trendakh-v-oblasti-oblucheniya-i-yadernoy-meditsiny-/

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари