ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Макрон и Путин изразиха подкрепата си за съхраняване договореностите за Иран

02.05.2018

Президентите на Франция и Русия Емануел Макрон и Владимир Путин изразиха общото си намерение да запазят споразуменията, постигнати през 2015 година, по отношение на ядрената програма на Иран.

 

 

Това съобщиха в понеделник от Елисейския дворец въз основа на телефонния разговор между ръководителите на двете държави.

„Президентът на републиката се изказа в полза на започването на дискусии в тесен контакт с Русия и други постоянни членове на Съвета за сигурност, европейските и регионалните сили по проблемите с контрола над ядрените дейности на Иран след 2025 година и балистичната програма, както и ситуацията в Сирия и Йемен“ – отбелязват от администрацията на френския президент.

Макрон „изрази желанието си Русия да играе конструктивна роля върху целия комплекс от тези проблеми, за да се избегне нарастването на напрежението в региона“.

„Президентите се договориха да работят съвместно в тази посока през идните дни и седмици“, отбелязват от Елисейския дворец.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5170184

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари