ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Международен семинар на WANO – “Лидерството в ядрения отрасъл” с българско участие

19.04.2018

Семинарът „Лидерство в ядрената енергетика“ бе организиран в Десногорск от Московския център WANO и Смоленската АЕЦ.
Тридесет специалисти от руски и български атомни електроцентрали, проектантски и ремонтни организации и изследователски институти получиха сертификати за успешно завършване на курса на обучение.

 

 

 

Сред темите, включени в програмата на семинара са: портретът и атрибутите на лидера, личните стилове на поведение, културата на ядрената безопасност, човешкия фактор, предотвратяване на погрешни действия, позитивно стимулиране на персонала, надзор върху изпълняваните дейности, управление на времето.

Всички, които преминаха курса на обучение, в заключение говориха за неговата полезност – практическата приложимост на представените методи и инструменти.
„В ядрената енергетика като отрасъл с високо ниво и производството лидерството е много важно, ръководителят трябва да умее да въвлича другите след себе си – уверен е заместник-главеният инженер на българската АЕЦ „Козлодуй“ Янко Тошев.
Получих необходимите знания на семинара. Ще е необходимо да коригирам стила си на поведение и да се науча как да управлявам работното време.
След като посети АЕЦ „Смоленск“, той отбеляза, че хората тук са отворени и приятелски настроени, те се отнасят към предприятието като към свой дом”.

За справка

Смоленската атомна електроцентрала е филиал на АО «Концерн Росэнергоатом» (тя е включена в най-голямото подразделение на Расатом – Електроенергийният.
Смоленската АЕЦ ежегодно изпраща в електроенергийната система на страната средно около 20 милиарда
kWh електроенергия, което представлява около 13% от енергията, генерирана от концерна «Росэнергоатом», и повече от 80% от производството на генериращите компании в региона на Смоленск.

Подробности на: http://www.rosenergoatom.ru/zhurnalistam/novosti-kompanii/26824/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари