ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Концернът «Росэнергоатом» и ЕФР са определили нови области на сътрудничество

02.05.2012


                                                      


Концернът «Росэнергоатом» и „Електрисите дьо Франс“ (EDF) са определили новите приоритетни области на сътрудничество по време на среща в Москва, във Всерусийския научно-изследователски институт по експлоатация на АЕЦ (ВНИИАЭС) .

На срещата са присъствали представители на ОКБ «Гидропресс», НПО «ЦНИИТМАШ», ЦНИИ КМ «Прометей», НИЦ «Курчатовский институт». Като част от френската делегация са включени представители на Института за стареене на металите и специалисти по безразрушителен контрол.

Както се съобщава на 20 април в ЦНИИТМАШ страните са идентифицирали редица теми за съвместни действия.

Това, по-специално са безразрушителен контрол, топлинно и радиационно окрехкостяване на корпусните стомани, оценка на целостта на заварени съединения на първи контур и анализ на причините за образуване на пукнатини. ЦНИИТМАШ е разработчик и държател на техническите условия за стоманите и заваръчни материали за корпусите на реакторите, парогенераторите, компенсаторите на налягането, хидроакумулаторите на САОЗ, главните циркулационни помпи, вътрешно-корпусни устройства от неръждаема стомана, турбини, тръбопроводи и много други елементи от оборудването за атомни електроцентрали.

Източник: Nuclear.ru

Б.Р. Всички изброени по-горе направления са част от дейностите, които ще трябва да се извършват при оценката на остатъчния ресурс на оборудването на пети и шести блок.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари