ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом подпомага правоохранителните органи. Заведени са 32 дела.

27.04.2012

През 2011 година „Росатом“ е предала на правоохранителните органи 110 пакета с материали от вътрешни одити, като за 32 от тях са образувани наказателни производства, каза по време на среща на Съвета за подобряване на прозрачността на „Росатом“  ръководителят на управлението за защита на активите Виктор Братанов.

Той каза още, че през 2011 г. в борбата срещу корупцията, в отрасъла са били уволнени 22 топ мениджъри, а като цяло след 2009 година – 68 топ мениджъри. Също така от 2009 г. са образувани дисциплинарни производства срещу 254 служители в ядрената индустрия.

„Размерът на предотвратените щети (в борбата срещу корупцията) през 2011 надхвърля 9,5 милиарда рубли,“ – каза Братанов.

На свой ред, директорът на „Росатом“ за вътрешен контрол и одит Александър Локтев, каза, че от 2009 г. насам в борбата срещу корупцията в отрасъла са били привлечени към отговорност 208 висши мениджъри.

„Нашата задача е да се разработи нова програма за борба с корупцията, присвояването и измамите в периода 2012-2013 години“ – каза той.

По-рано бе съобщено, че повече от 30 топ мениджъри в атомния отрасъл са били уволнени през 2010 г. за икономически нарушения.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари