ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Пакистан планира два нови блока с обща мощност 2 GW

26.04.2012

Пакистанското правителство планира построяването на два нови блока с мощност по 1000 MW в района на град Карачи, съобщи представител на Комисията по ядрена енергия на Пакистан (PAEC), когото цитира изданието «The News International».

Според него, администрацията на президента и военното ръководство проявяват “голям интерес” към дадения проект, за който е планирано да се отделят значителни средства през следващата година.

Сега в крайбрежната територия, където се планира да бъдат новите блокове на АЕЦ “Карачи” се извършват сеизмични изследвания. Освен това, правителството разглежда възможностите за построяване на АЕЦ с четири блока в района на канала Таунса – Панджад.

АЕЦ в Пакистан са с  обща мощност 787 MW.  Първата централа АЕЦ “Карачи” е пусната в експлоатация през 1972 година  с канадски тежководен реактор (PHWR) и мощност 137 MW. Другата е АЕЦ “Чашма”- два енергоблока със сумарна мощност 650 MW. Вторият блок е въведен в експлоатация през май миналата година. През 2016-2017 година се очаква въвеждането в експлоатация на 3 и 4 блок с мощност по 325 MW.

Стратегията за осигуряване на енергийната сигурност на страната предвижда до 2030 година ядрените генериращи мощности да достигнат 8,8 GW.

Източник: Nuclear.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари