ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – SCE&G официално се отказа от лицензията за строящите се два нови блока с АР-1000 на АЕЦ “VC Summer”

03.01.2018

SCANA Corp. заяви, че дъщерната й компания South Carolina Electric & Gas Company е предприела официална стъпка за оттеглянето си от проекта за разширяването на АЕЦ „Ви Си Съмър“ (довършването на Втори и Трети енергоблок на централата) като е подала официално искане до Комисията за ядрено регулиране за оттегляне на комбинираната оперативна лицензия за двата полупостроени енергоблока.

 

 

Собствениците на проекта SCE&G и Santee Cooper решиха през август да изоставят изграждането на двата реактора AP-1000, след като продавачът на реакторите американската „Уестингхаус“ обяви банкрут през март 2017 година.
Молбата до комисията е след уведомление от 31 юли, че компанията е прекратила строителните дейности на площадката, която е в Южна Каролина.

„Това уведомление е в съответствие с плановете ни за оттегляне от проекта и ни помага да си осигурим приспадане на данъците през 2017 година, така че да можем да осигурим близо 2 милиарда долара за нашите клиенти, за да компенсираме стойността на новия ядрен проект“, заяви новият финансов директор на SCANA Ирис Грифин.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/RS-SCEG-applies-to-withdraw-Summer-licences.aspx

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари