ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Уралски електрохимичен комбинат – Поредният блок с газови центрофуги от ново поколение за обогатяване на уран бе въведен в експлоатация

02.01.2018

В акционерното дружество «Уральский электрохимический комбинат» ( част от горивната компания на Росатом «ТВЭЛ», Новоуралск, Свердловска област) успешно бяха пуснати пет секции от технологичния блок, оборудван с газови центрофуги от 9-то поколение.
Това се съобщава от пресслужбата на
УЭХК.

 

 

Според Михаил Денисов, ръководител на технологичния отдел на УЭХК, пускането в експлоатация на блока е преминало в нормален режим.
По-рано, на 12 и 15 декември, бяха проведени пробни стартирания на секциите.

Пускането в експлоатация на блока с центрофуги от 9-то поколение се осъществява в рамките на цялостна програма за модернизация на Уралския електрохимичен комбинат.
Освен основното оборудване са модернизирани и системите за захранване, контрол, управление и аварийна защита. При строителството до ключ бяха ангажирани предприятията от Новоуралската промишлена площадка на горивната компания на Росатом «ТВЭЛ».

За справка

След 2013 година в технологичната верига бяха добавени четири блока, комплектовани с газови центрофуги от Деветото поколение . По време на експлоатацията на всеки от блоковете целевите показатели за ефективност са напълно потвърдени.
Работата по модернизацията на основното и спомагателното оборудване в
«УЭХК» продължава. До 2019 г. се очаква за техническото преоборудване на комбината да бъдат изразходвани повече от 34 милиарда рубли, съобщават от пресслужбата на УЭХК.

Източник: https://sdelanounas.ru/blogs/102410/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари