ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Армения ще бъде изградено хранилище за РАО от АЕЦ

03.11.2017

Бюджетът за ПСЕ на Арменската АЕЦ предвижда средства за решаване на проблема с радиоактивните отпадъци (РАО) с ниска и средна активност.
Това заяви по време на срещата с журналисти секретарят на Съвета за безопасност на ядрената енергетика при арменския президент Ваграм Петросян.

 

 

„Има такова решение. Също така има международен опит и то ще се реализира през следващите години „, каза Ваграм Петросян.

Петросян отбеляза, че ще бъдат изградени специални контейнери за бетон, които ще служат 300 години: „Отпадъците след обработката ще бъдат запълнени в тези контейнери и ще бъдат съхранявани в хранилището“.

По-конкретно, Ваграм Петросян заяви, че в Армения ще бъде изградено хранилище за радиоактивни отпадъци с ниска и средна активност, в който отпадъците ще се складират бетонните контейнери с РАО.

Източник: http://bezrao.ru/n/1401

Tags: ,

One Response to В Армения ще бъде изградено хранилище за РАО от АЕЦ

  1. Красимир Христов on 05.11.2017 at 22:45

    Препоръчвам ви следния фоторепортаж http://bezrao.ru/n/1420
    Освен красивите фотографии ще видите и научите как се управляват РАО в Унгария. Личните си впечатления няма да споделям, но си заслужава да се узнае как го правят там.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари