ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Италия ще се откаже от въглищните електроцентрали

18.11.2017

Италианските власти са предприели курс за изоставяне на въглищната енергетика. Съответната стратегия на правителството бе обявена на парламентарните изслушвания от ръководителя на Италианското министерство на икономическото развитие Карло Календа.

 

Според думите му – кабинетът на министрите на страната се е обърнал към ръководството на корпорацията оператор електрическата мрежа Terna S.p.A. с искане да се изчисли каква инфраструктура е необходима за изпълнението на такава задача.
Според правителствената стратегия до 2030 г. се планира да се задоволят 27% от нуждите на електроенергия от възобновяеми източници, твърди агенция Reuters.

Документът предполага увеличаване на темпа на развитие на транспорта, работещ с алтернативни горива. Той също така посочва необходимостта от увеличаване на броя на станциите за зареждане на електрическите превозни средства до 19 хиляди през 2020 година.
Предполага се, че парламентаристите ще се споразумеят за този план в началото на следващия месец.

Източник: https://pronedra.ru/energy/2017/10/24/italiya-otkazhetsya-ot-ugolinyh-elektrostancij/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари